Vi ska bygga hus

Snacka om att vi har ett stort fotoprojekt framför oss, och inte bara ett stort fotoprojekt utan kanske vårt största projekt i livet. Vi ska nämligen bygga hus! Vi har en rolig idé om att föreviga detta projekt genom att fota hela bygget och skapa en vacker bok om vår resa mot vårt drömhus. Det ska bli så spännande och vi är så taggade och har så många idéer.

Tomten vi kommer att bygga huset på är väldigt speciell. Det är min farmor och farfars gamla sommarstuga som står på tomten. En sommarstuga där jag om min familj tillbringat många sommardagar i min uppväxt. Detta gör att det kommer att bli en upplevelse för hela min familj att vi bygger vårt drömhus på just denna plats och idéen om att göra en vacker berättelse och bok om detta känns väldigt fin.

bygga hus

Själva sommarstugan ska rivas då den inte går att renovera upp på ett bra sätt men vi kommer att behålla utedasset och den gamla snickarboden och rusta upp boden till ett litet gästhus. Vi har varit ute på tomten flera gånger och tagit helt otroligt vackra bilder på torpet och omgivningarna. Min farmor och farfar var intresserade av trädgård och även om tomten nu är helt igenvuxen så tror jag att vi kommer att få till en magisk trädgård med alla blommor, stora ekar och syrénbuskar som finns kvar sedan farmor och farfars tid.

Vi kommer att bygga huset i lantlig stil för att få en enhet med tomten, omgivningarna och de befintliga småhusen.

Vi har tittat runt bland olika husleverantörer och valt ett hus från Anebyhusgruppen. Ett lantligt 1,5-planshus med spröjsade fönster, röd träpanel och sadeltak. Det kommer att bli så fint och vi är så nöjda med valet, men snacka om att bygga hus är ett heltidsjobb, och då har vi bara kommit till val av husmodell.

Då vi inte är några händiga personer har vi beslutat att låta husleverantören sköta hela processen vilket innebär att vi kommer att flytta in i ett helt färdigt hus. Vi har hört så många historier om familjer som verkligen kämpat med sitt husbygge och vi vill kunna njuta av att bygga hus. Istället för att hålla kontakten med snickare och försöka oss på att tapetsera så kommer vi att ägna oss åt det vi är bra på och älskar, att fota.

Tänk att vi ska bygga hus, det känns helt overkligt men samtidigt så rätt. Ni kommer självklart få följa med på vår resa mot vårt drömhus.