Vår och markiser!

markisJag hörde igår att från och med den 15 februari så kan metrologerna utlysa ”metrologisk vår”. Kriterierna för detta är att (1) Det är den 15e februari eller senare och (2) att medeldygnstemperaturen är 0 grader eller högre sju dagar i sträck. Man kan ju då missta sig och tänka att ”äsch, det var minusgrader i natt då var medeldygnstemperaturen för låg” men så är inte fallet. Tydligen så finns det en speciell algoritm som läser ut medeltemperaturen (dvs den genomsnittliga temperaturen över ett dygn), vilket tillåter för minusgrader under natten.

Detta är alltså mycket positivt för en person som mig som längtar till sol och värme och är trött på vintern och en himmel med samma färg som ett elskåp. Därför tog det fart på mig och jag började skriva en lista på saker jag behöver få ordnat i vår för att kunna njuta maximalt av semestern.

Jag ska bland annat gräva upp en gammal rabatt och lägga sten och sen ska jag plantera penséer i urnor på altanen. När jag stod där i köket och tittade ut ur fönstret ut på trädäcket så kom jag på att jag väldigt gärna vill ha en ny markis. Vår markis är säkert från 70-talet och är solblekt och tråkig. Jag började leta efter markiser online och hittade ett företag som säljer markiser i Stockholm. Perfekt tänkte jag och till min förtjusning fanns det riktigt snygga alternativ och när jag ringde dit så var dem så himla trevliga och hjälpsamma. Min dag är alltså räddad: Jag fick höra att våren är oss väldigt nära OCH jag hittade snygga markiser.