Därför bör du investera i väggskyltar

På många arbetsplatser är väggskyltar en naturlig del, och har ibland en essentiell funktion för att besökare, kunder samt anställda ska kunna lokalisera sig på ett bra sätt. Det är dock inte alltid lätt att veta vad för typ av väggskyltar som man ska investera i. Det finns mängder med olika sorter där utseende, material och kvalitet skiljer åt. Små detaljer kan ha större inverkan än vad man kanske tänker och det är viktigt att skapa väggskyltar som representerar företaget väl. Detaljer som ofta experimenteras med är materialet väggskyltarna är gjorda av, vilka färger som skyltarna har och vilken teckenstil som texten på skyltarna är skriven med. Vad som står på skyltarna är också i högsta grad relevant.

Väggskyltar kan vara tunga och rejäla. Till skillnad från namnskyltar som man har på bröstet så spelar det ingen roll om väggskyltar är tunga, obekväma och kantiga. Det är vanligt att väggskyltar är gjorda i mässing, silver, guld, svart eller vitt. Detta är klassiska färger som oftast fungerar alldeles utmärkt. Teckenstilen bör vara klassisk och gärna graverad eftersom detta visar på seriositet. Det kan vara bra att systematisera upp väggskyltarnas utseende genom hela företaget. Skylten bör representera vilken position man har inom företaget och därmed också göra det tydligt vart man har kommit. Man ska kunna se på väggskylten att personen som kontoret tillhör är viktig.

Visa vägen med väggskyltar

Men även för att göra det enklare för besökare. Alla anställda med en specifik arbetstitel kan ha väggskyltar i en färg och med en form, medan andra anställda med en annan arbetstitel har en annan typ av väggskylt. Detta förenklar och förtydligar mycket, speciellt om det är ett stort företag med många anställda. Vill ni vara innovativa och om företaget är inom en modern och ung bransch så kan ni satsa på starka färger och spännande former, fantasin sätter gränserna.

Previous Post