Träningskläder

Sommaren är här och det innebär också den bästa träningssäsongen. Nu kan vi lämna de syrefattiga gymmen och ge oss ut i löparspåren och utomhusgymmen. Dessutom kan vi göra det i t-shirt och shorts, underbart! Med det i åtanke så ska jag skriva lite om träningskläder.

Med tanke på säsongen så kommer jag fokusera på träningskläder för utomhusträning. Det första du ska tänka på med träningskläder är att om det är lite för kallt för t-shirt, så är alltid två tunna lager bättre än ett tjockt.

Det är viktigt att du väljer träningskläder som tillåter värme och klarar av transportera bort fukt och svett från huden så att du inte fryser. I sommar behöver du sällan ha flera lager kläder men om det skulle varas så att du behöver det så ska du alltid ha ett funktionsmaterial som andas närmast huden. Till exempel mikrofiber.

Tänk på att du inte nödvändigtvis blir en bättre löpare för att du har de stora idrottsvarumärkenas senaste träningskläder från topp till tå. Välj istället det som faktiskt är bäst för dig. Det är inte säkert att du behöver köpa de allra dyraste tightsen på marknaden om du ska ut och jogga två dagar i veckan. Ett märke som kommit upp sig på träningsmarknaden den senaste tiden är 8848 Altitude. De är kanske som mest kända för sina vinterkläder och liknande, men deras träningskläder är oerhört prisvärda. Du får inte bara bra kläder för pengarna, du får enligt mig några av marknadens snyggaste träningsplagg. För det har trots allt blivit väldigt populärt att se bra ut i löparspåret, något som jag inte är så förtjust i. Välj i första hand funktionella träningskläder, är de dessutom snygga är det bara en bonus.

Det sista jag vill göra är att önska dig ett stort lycka till i sommarvädret. Ingenting är omöjligt om du vill vara det tillräckligt! Resan börjar inte efter nyår, den börjar nu! Idag!

På återseende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *