Igår träffade jag en revisor i Stockholm

revisor stockholmHar du precis som jag, flera gånger funderat på vad en revisor egentligen gör? Dricker de bara kaffe och plockar ut en rejäl lön? Ja det var åtminstone vad jag trodde fram till igår. Jag trodde en revisor var en uppblåst skojare som mest satt och räknade sina egna pengar.

Men det var fram till igår det. Då träffade jag nämligen en revisor i Stockholm. Vi började av en slump prata när vi satt på varsin parkbänk i Kungsträdgården. Jag minns inte riktigt hur vårt samtal började, men vi kom snabbt in på vad vi jobbade med. Jag berättade lite om vad jag gjorde, men jag pratade om det snabbt eftersom jag inte gillar att prata om mig själv. Istället pratade vi om hans jobb, han var revisor i Stockholm och han hade jobbat som just revisor hela sitt liv.

Visste du till exempel att en revisor kan konsultera dig när du ska starta eget företag? Eller att de kan erbjuda rådgivning för både företag och privatpersoner? Det visste jag inte att de gjorde. Ja kanske att en revisor i t.ex. New York, men inte en revisor i Stockholm. Nej det trodde jag verkligen inte, men det fick jag äta upp. Jag lärde mig en läxa. Man ska inte ha fördomar om andra yrkesgrupper. Jag tror inte längre att en revisor per automatik är en uppblåst idiot med för mycket pengar och för hög lön.

För jag vet ju nu att en revisor hjälper människor med sin ekonomiska situation, allt från att hjälpa till med skatteredovisningen till ekonomiservice och IT-revision. Ja sysslorna som en revisor gör varje dag är många och i många fall också stressiga. Det fick jag lära mig.

Jag skall vara så självkritisk och säga att jag gjorde fel när jag hade förutfattade meningar om revisorer. Det var onödigt. En revisor i Stockholm lärde mig att respektera andra människors yrkesval. Det var bra gjort av honom.