Från lägenhet till nyckelfärdigt hus

Lägenheten är för liten, barnen springer överallt, köket känns lika litet som städskrubben. Låter det bekant? Det var i flera år min familjs verklighet, trängsel och grejer överallt. Och inte blev det lättare när barnen växte. Till slut fanns det inga andra möjligheter. Vi var tvungna att flytta till ett hus.

Eftersom både jag och min fru är ganska kräsna och vill ha det enligt våra egna önskemål, så var det svårt att hitta det där perfekta huset. Och om vi hittade en kandidat så låg det inte ute på marknaden eller så var priset alldeles för högt. Ja det är verkligen inte lätt att köpa ett hus.

Till slut bestämde vi oss för att det nog ändå var klokt att bygga nytt hus. Vi hade dragit oss för att kolla på nybyggnation då vi antog att det var dyrt, omständligt och tog för lång tid. Men vad fel det visade sig att vi hade. Inte nog med att det finns hur många tillverkare som helst som bygger så kallade ”nyckelfärdiga hus”, alltså att huset blir helt klart för att flytta in (tapetserat, målat etc), det är dessutom inte så dyrt som man kan tro.

Den stora fördelen med att köpa ett hus av en hustillverkare är att man faktiskt får möjlighet att titta på färdigbyggda visningshus av precis den husmodellen man är intresserad av. På Nybygget utanför Stockholm kunde vi i lugna och ro kolla på alla hustillverkares olika visningshus. Under en helddag gick vi runt och tittade på alla hus, dessutom kunde vi fika på deras fina café! Vilken lyx egentligen.

När vi lämnade Nybygget så hade vi till hög grad bestämt oss för vilket hus vi ville bygga. Sedan tog det inte lång tid innan vi köpte en tomt och beställde huset. Nu, bara några få månader senare så sitter jag i vårt nybyggda hus och skriver det här blogginlägget. Hur häftigt är inte det? Ingen i familjen har ångrat sig en enda sekund! Ungarna har fått egna rum och vi har en stor trädgård för dem att leka i. Jag är så lycklig och tacksam.