Du kan också jobba hemifrån

Många är de svenskar som drömmer om att kunna jobba hemifrån. Det innebär i praktiken mer tid med familjen då resor till och från jobbet kan undvikas på ett annat sätt än om man ska transportera sig till ett kontor. Sedan kan det ofta betyda mer flexibla arbetstider att jobba hemifrån än att ha en extern arbetsplats.

Att eftersträva ett jobb där du kan jobba hemifrån kan också vara negativt, enligt många som har testat på det. Det kräver en större portion självdisciplin än om man har ett kontor eller annan arbetsplats. Det är lätt att se allt annat i hemmet som också måste göras, och det är lätt att tycka att städning eller diskning kan ske under arbetstid – detta frigör ju mer tid med övriga familjen på kvällen sedan.

Men att jobba hemifrån kan också vara den optimala lösningen för många personer. Då tänker jag inte minst på studenter som ofta vill dryga ut sitt studiebidrag och studielån genom att ha ett extraknäck där det är möjligt att jobba hemifrån på kvällar och helger. För studenter som vill jobba hemifrån är det dessutom ofta möjligt att få olika typer av säljjobb, antingen där det sker via telefonkontakt eller där man åker ut och har möten hemma hos kunder. Ett äldre och vanligt exempel på detta är det klassiska Tupperwarekonceptet. Ett annat är att jobba hemifrån med att sälja vitaminer, mineraler och övriga kosttillskott.

I slutändan handlar det om att tjäna pengar, och detta kan absolut göras med lika gott resultat – oavsett om du har kontor i Jönköping med kunder i hela Sverige eller om du jobbar hemifrån ditt kök eller soffan i vardagsrummet. Jobbchanserna är många för dig som vill kunna skapa mer fritid med ett jobb hemifrån.